Kávéink

Kávéinkat Tonino Lamborghini kávészemekből készítjük, amely egy elegáns, kifinomult, harmónikus kávé, méltóan tükrözi a márkanevet.
A Tonino Lamborghini kávé létrehozásának minden szakaszában szigorúan ellenőrzik a minőséget és a végén a készterméket pedig a kávé szakértők hagyják jóvá. A minőségi kávébab, a tradicionális olasz kávéfőző szakértelem és a modern feldolgozási technológia kombinációja adja a Tonino Lamborghini kávék krémességét, testességét az igazi olasz espresso ízét.

A Tonino Lamborghini kávé 80% arabica, 20% robusta tartalmú gondosan válogatott kávészemekből tevődik össze. Az arabica szemek Brazíliából, Közép Amerikából és Etiópiából származnak, a robusta szemek pedig Indiából és Javaból.
Az eljárás:
A kávészemeket kézzel szedik egy olyan „fazende”(ültetvény )-ről, aminek a művelése során nem használnak semmilyen kártevő elleni vegyszereket. Leszedés után a kávészemeket 20 napig természetes módon szárítják. Szárítás után a pörkölés következik, aminél nagyon fontos az idő és a hőfok, mivel így tudják biztosítani az állandó kiváló minőséget és színvilágot. Pörkölés után a kávészemeket 4 perc alatt hűtik le 210C fokról. Ezután a szemeket egyesével válogatják át, és ami nem éri el a 0,3 grammos súlyt, azt nem használják fel. Csomagolás előtt még 5-6 napra egy érlelő tartályba kerülnek a szemek, majd egy végső gőzölésen esnek át. Végül pedig 1 kg-os aromazáró, lélegeztető szeleppel ellátott, vagy 3 kg-os alumínium tartályba kerülnek a szemek, ezzel kizárva az aromavesztés esélyét.